Persbericht: Groots Techics4U-evenement in Tytsjerksteradiel

Burgum, 26 juni 2016

 

logo-g3h   netwerk-noordoost       techniek

 

 

Groots Techics4U-evenement in Tytsjerksteradiel
430 basisschoolleerlingen maken kennis met techniek

Afgelopen vrijdag en zaterdag organiseerde de Technetkring Tytsjerksteradiel een groot techniekevenement voor de groep 7 en 8 van basisscholen in de gemeente Tytsjerksteradiel. Ondernemers willen scholieren op jonge leeftijd graag interesseren voor techniek. Hier liggen namelijk volop kansen voor het vinden van toekomstig werk in de eigen regio.

Vrijdag werden maar liefst 430 leerlingen verwelkomt op de energiecentrale van ENGIE nabij Noardburgum. Naast een informatief techniekevenement, waar de scholieren bijvoorbeeld kennis maakten met de nieuwe helm van een F35 piloot, mochten ze ook zelf een ‘jaknikker’ in elkaar zetten. Daarbij werden zij vakkundig ondersteund door leerlingen van het voortgezet onderwijs Singelland en CSG Liudger uit Burgum.

Alle scholieren kregen na afloop een gereedschapskist aangeboden van het Ministerie van Defensie en de Friese Poort met daarin een vijftal waardebonnen. Deze bonnen konden zaterdag ingewisseld worden bij de Open Dag Techniek voor een stuk gereedschap bij de deelnemende bedrijven uit de omgeving Skûlenboarch.

Aan de Open Dag Techniek werd meegedaan door Wadro, Veenstra Beton- en aannemersbedrijf, Consolis VBI, Combex Transport, Brouwer & Brouwer en Hoekstra Suwâld. Elk bedrijf had leuke activiteiten waarmee de scholieren kennis konden maken met techniek. Ruim 100 scholieren kwamen zaterdag langs bij de bedrijven met hun ouders, grootouders en broers en zussen. Ze konden onder andere lassen, in een kraan werken, onder een vrachtauto kijken en allerlei experimenteren uitvoeren in de Technobiel.

Na afloop reageerden de kinderen met veel enthousiasme over alles wat ze hadden gezien en hadden gedaan. Ook de deelnemende ondernemers waren zeer enthousiast. We hopen dat we tijdens het Technics4U-evenement veel kinderen hebben geïnspireerd voor volgen een technische opleiding, aldus Jos van Steijn namens de in initiatiefnemers.

De Technetkring Tytsjerksteradiel is een initiatief van de Industriële Club Tytsjerksteradiel, het basisonderwijs PCBO Tytsjerksteradiel en OPO Furore, het voortgezet onderwijs Singelland Burgum en CSG Liudger Burgum en de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het jaarlijks Tecnics4U-evenement voor de basisschoolleerlingen organiseert de Technetkring Tytsjerksteradiel ook de Techniekdagen voor de leerlingen van het voortgezetonderwijs.

 

Klik hier voor alle foto’s…

 

TOP