Surhuisterveen, mei 2016

kop-website-1020-breednieuw1-950x205-1-950x200 logogoudendriehoek  techniek

PERSBERICHT

 

 

Techniekpromotie in Achtkarspelen en Kollumerland c.a.

 

Op Singelland (locatie VO-Surhuisterveen, Langelaan 18) in Surhuisterveen maken op vrijdag 27 mei ruim 300 leerlingen van groep 7 van basisscholen in Achtkarspelen en Kollumerland c.a. kennis met de wereld van techniek door het techniekevenement ‘Technics4U’. Wethouder Max de Haan opent het evenement om 8.30 uur. Dit evenement wordt georganiseerd door de Technetkring Achtkarspelen-Kollumerland. Het speelt in op de sterk toenemende vraag naar technisch geschoold personeel in Noordoost Fryslân.

 

Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie voor basisschoolleerlingen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor techniek, hoopt de organisatie bij te dragen aan de lange termijn oplossing van de personeelstekorten in de technieksector. De actieve betrokkenheid van basisscholen, VO-scholen, MBO’s, lokale bedrijven en ouders maakt Technics4u tot een zeer compleet techniekevenement.

 

Tijdens het evenement gaan de leerlingen eigenhandig aan de slag met het maken van een technisch werkstukje onder leiding van VMBO-scholieren en docenten. Ook kijken ze spectaculaire techniekfilms waarover ze vragen beantwoorden en waarmee leuke prijzen te winnen zijn.

 

Bedrijfsbezoek

Na afloop van het evenement verlaten de leerlingen het gebouw met niet alleen prijzen, hun eigen werkstuk en gadgets, maar ook met een gereedschapskoffer. In dat koffertje zitten waardebonnen die de leerlingen de volgende dag in kunnen leveren tijdens het bedrijfsbezoek aan de bij Technics4U aangesloten technische bedrijven.

 

Op zaterdag 28 mei van 10.00 – 14.00 uur kunnen de leerlingen met hun ouders, broertjes en zusjes langs bij de volgende bedrijven:

 

  • PTH Inspiratiecentrum                Kollumerzwaag
  • Innovatiehuis Lauwersdelta      Buitenpost
  • Health2work                                   Surhuisterveen
  • Awizon Zonne-energie                  Surhuisterveen
  • Spinder Stalinrichting                   Harkema
  • Project Beurtschip bij Wadro     Drogeham

 

Burgemeester Gerbrandy bezoekt Health2work om 10.00 uur. Wethouder Max de Haan zal om 10.00 uur een bezoek brengen aan Awizon Zonne-energie. Wethouder Marten van der Veen gaat naar Spinder Stalinrichting en het Innovatiehuis.

Technetkring
Technics4U is een activiteit van de Technetkring Achtkarspelen-Kollumerland c.a. Een Technetkring is een samenwerkingsverband tussen scholen en bedrijven. Binnen een Technetkring wordt een activiteitenplan opgesteld voor een schooljaar waarbinnen allerlei activiteiten en projecten tussen de regionale techniekbedrijven en het onderwijs georganiseerd worden.

Gouden Driehoek Noordoost Fryslân

De Technetkringen in Noordoost Fryslân worden opgestart vanuit De Gouden Driehoek. De Gouden Driehoek is een netwerkorganisatie voor onderwijsinstellingen, ondernemers en overheden uit de regio. De Gouden Driehoek is er van overtuigd dat er kansen liggen in Noordoost Friesland, zowel voor inwoners als voor het bedrijfsleven. De Gouden Driehoek organiseert ook Techniekdagen en Technics4U evenementen in de rest van Noordoost Fryslân (gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Tytsjerksteradiel).

 

 

TOP